Matrismodellen

3usd_hillary

Ekonomier finns globalt på minst tre olika nivåer parallellt, de roterar också i varandra på lokala plan. Om man lägger upp världen i nord-syd istället för höger-vänster så kan man hitta en del av problemet. På den understa nivån, mest i syd finns en ständig kamp om att få ett mål mat om dagen. Dessa miljarder människor ser i tv-reklam den mellannivå som är nords överflöds- och konsumtionssamhälle. Mellannivån har under de senaste decennierna börjat sprida sej allt längre söderut men lämnar fortfarande miljarder människor utanför. Det som händer idag i vår globaliserade verklighet är att den understa nivån också gör sej påmind rent fysiskt i norr. Detta i form av en påtvingad flyktingström regisserad av ett kriminellt toppskikt i bankirsegmentet. Denna flyktingström skapar också nya rikedomar i form av till exempel asylbaroner som märkt att ett hopplöst överbyråkratiserat system inte fungerar.
De på mellannivån jobbar för att samla prylar som tecken på status och bevis på att de är en smartare del av världsbefolkningen. Dessvärre blir ett liv med pryljakt bara ett substitut och en robotiseringsprocess där folk oftast inte har tid att njuta av det har tillgång till. De hinner ju inte eftersom de redan befinner sej i jakten på nästa pryl. Konsumismen lever i sin tur på en helt och hållet fiktiv finansiell sektor i en illusionekonomi. Vi bor på en planet där priser styrs med hjälp av spekulation, lobbyister och bristpolitik trots att allt finns i överflöd.
Illusionekonomins fiatvalutor skapar också förutsättningarna för finansbubblorna som i sin tur försörjer den banksektor som med jämna mellanrum löper amok i sin egen räntekarusell.
Den översta nivån är det militärindustriella komplexet MIK som olika sätt styr ”finansvinsterna” och är verktyget för manipulation av de övriga. Vapen används för att förtrycka och erövra nya marknader för att de ska utsättas för den demokratiseringsprocess som också innebär påtvingad konsumism av erövrarnas produkter.
Instrumentet för acceptans är å ena sidan våldspotentialen och å andra sidan det faktum att MIK skapar hundratusentals välbetalda jobb i nord. Det pågår också en mutbaserad global handel där vapenproducenter skapar affärer i byteshandel på nationell nivå. Denna handel kan som motvikt ha både pengar, makt och varor. I varuutbytet finns allt, oavsett lagliga incitament. Det kan således vara allt från olja och naturtillgångar till narkotika. På statsnivå har till exempel Sverige i försvarsaffärer i handelsutbyte på politikernivå bytt till sej allt från tomater på burk till kontrakt i bryggeriprodukter. Själva penningillusionen här är de stora fiktiva beloppen i kontrakt som är i omlopp, de riktiga pengarna i överföringarna består dock mest av mutor och smörjmedel till mellanhänder. Miljardbeloppen i affärerna är grundade på högtidligt undertecknade dokument som mest existerar som köttbitar till hungriga väljare.
Systemet är alltså en självsmörjande rundgång där propaganda läggs ut globalt i massmedia och pressens fiktiva eller verkliga krig används som en grå smörja över det hela för att skymma mekanismen bakom. Allt givetvis styrt av samma kriminella aktörer på bankirnivå som livnär sej på den rädsla som propagandan skapar. Det enda som kan stoppa detta är att flera människor börjar förstå den manipulativa strukturen bakom det som sker. Förståelse och kunskap är det effektivaste vapnet idag, inte kulor, bomber eller drönare.

Lars Bern har också i sin artikelserie Matrix 1 2 3 detaljrikt beskrivit hur det hela fungerar. Ovanstående förenkling kanske kan leda flera in på rätt spår.

Lars Bern i Newsvoice

Matrix 1

Matrix 2

Matrix 3

En tanke på “Matrismodellen

  1. LegeNet skriver:

    En utmärkt summering.

    Ang. att förståelse och kunskap är det effektivaste vapnet idag så har jag själv de senaste fyra åren kämpat med hur undandra mitt eget stöd på ett effektivt sätt, efter att ha insett det meningslösa med att protestera.  Tweetade för några timmar sedan detta:
    Det som för mig startade att jag ville få full klarhet i min egen relation som människa till den entitet som skatteverket kallar fysisk person är att jag som människa inte ville bli medskyldig genom att betala till krigsbrott och annat illegitimt.  Den fysiska personen är dock obegränsat skyldig att betala skatt oavsett sådana hänsyn, fick jag av skatteverket veta.  Denne fysiska person som är så obegränsat skyldig måste ju vara en fruktansvärd brottsling.  Då ville jag verkligen veta hur jag skulle kunna ta mitt mänskliga ansvar för dess tuktan, då uppenbarligen staten snarare använder den som medbrottsling.  Att utreda relationerna mellan stat och nation respektive mellan person och människa är därför en helig plikt.  Att avskära näring till en illegitim stat en lika helig plikt.  Nationen är folket.  Människan är en av folket.  Staten är en fiktion, liksom dess personer.  Det är vad jag har kommit fram till.  Folket och människorna måste ta ansvar, då staten och personerna – de obegränsat skyldiga – inte gör det.            —  LegeNet Holistisk detektivbyrå —

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s