Platos grotta

plato

Religion skapade på sin tid illusionsjuridiken och dess hybrider. De första juristerna för tusentals år sedan var präster och de har aldrig lämnat den rollen. Samtidigt har många kyrkor alltid skott sej ekonomiskt och med dessa framgångar har man spridit tekniken till nya områden som finns överallt runt oss i flera lager. Vi har en illusionsekonomi i form av derivat utan realvärde och en skuldbaserad bas för kapitalbildning. Ju mera man är skyldig banken desto rikare är man… Flyktingar betraktas som en tillgång i nationalekonomiska termer eftersom de innebär en belåningsbar kostnad. Man har samtidigt skapat en illusion av säkerhet med hjälp av polisstaten över hela världen som förföljer dem som inte anammar den utan fortsätter att se verkligheten som den är. I den illusionen ingår krig med illustra skapelser i grupper som Alqaida&ISIS och gatuteater i form av falseflags för att hålla kvar folk i denna illusion med hjälp av skrämseltaktik. Allt detta hålls intakt med hjälp av massiv propaganda, övervakning och politik med ett inbyggt grupptryck med konstruerade motsättningar. Vi har en illusionsteknik i den konstgjorda teknikens smartphone som istället isolerar folk och den mänskligt viktiga personliga kontakten upphör. Vi har en politisk illusionsdebatt om klimatförändringar som muterat in i ekonomi i form av utsläppsrätter. Utsläppen och mättekniken från fossila bränslen kan i sin tur manipuleras med illusionskemi via ökad luftmängd med hjälp av tillsatser.
Människan har alltid skapat genom att utveckla befintlig teknik. När skapandeförmågan ersätts av regelverk som alla slaviskt lyder går en civilisation under.
En bonde som ser ett flygande tefat passera över potatisåkern tänker genast att det är utomjordingar. Han har inte en tanke på att startmotorn i hans traktor kanske jobbar med samma teknik som i ett flygande tefat med vimanatekniken. Den tekniken är en förbikoppling av den reaktiva induktansen och att man sedan kör magnetfältet via ett dubbelt vortex för att exponentiellt öka styrkan. Då kan den avgivna effekten överkomma gravitationen. Han spekulerar också istället om det han sett är en illusion. Flygande tefat i verkligheten ingår ju inte den fragmenterade menu som han fått ta del av genom massmedia eller utbildning. Den delen är heller inte lätt att ta sej förbi eftersom den officiellt vetenskapliga förklaringen av gravitationen är en annan illusion. Detta har inget konspiratoriskt i bakgrunden utan allt bygger på en överdriven tilltro till en ekonomisk överhet och ett tillrättalagt kunskapsarv. Många har också illusionen om att om man stör världsordningen så rasar allt. Denna illusion är kanske den lättaste att komma över. Världen går inte att styra. Jorden snurrar runt solen oavsett vad som står i kvällstidningen. Att exempelvis tro att en börsförändring i längden kan inverka på något reellt överhuvudtaget tyder på upprepning av en förpubertal hybris då veckopengen bestämde över tillvaron. Ekonomin styrs nämligen av samma rigida teknokrater som kontrollerar utbildning.
Många väntar med spänning på teknokratkraschen i vår styrda robotiserade tillvaro för att åter fritt kunna utveckla och utvecklas. Andra märker ingenting av detta i sin skuggvärld som fortfarande trots allt känns tryggare. Samtidigt kan det för den upplyste vara frustrerande att inse hur infantilt hela systemet egentligen är och att allt bygger på så kallad empirisk bevisföring där allt hela tiden jämförs med tidigare bevis. Det vill säga bevis godkända av imperiet – det är ett grundläggande systemfel när kausalitet bara nämns som en bisats. Ingenting kommer att utvecklas i en statiskt kontrollerad värld där det enda som är bevisligen är kontinuerligt är förändringen.

Mera om illusionen och hur den kan brytas

Lege

Ola Alexander Frisk

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s