Balkanisering – ett land är inget företag

50€

Natoländerna och framförallt EU kommer att strypa sin egen kommunikation med ett helt egenproducerat internt kallt krig genom att man åter sätter upp nationsgränser. Bra för den organiserade ekonomiska brottsligheten som mer eller mindre styr militär och regeringar, men dåligt för folket. Om en sovande befolkning tror att den pågående balkaniseringen i Europa stannar av om man matar flyktingar vid gränsen så tror de fel. Det kommer att sprida sej norrut fortare än någon anar. De så kallade demokratierna i Europa har nu fått de system som majoriteten tydligen accepterar där stater styrs som företag. Ett praktexempel är SWEDEN, KINGDOM OF noterat på NYSE, New York Stock Exchange. Över detta styrs man av ECB via ett centralt ej folkvalt politrukstyre i Bryssel. Men EU har ju konstruerats på detta sätt just för att Europa ska brytas sönder, något som bara lyckades till hälften 1945 när bankirer plockade ut sina vinster från det kriget.

Problemet med ovanstående kommersiella scenarion är att de måste implementeras diktatoriskt med vapenmakt. Statsekonomier är slutna ekonomiska system, företag är öppna sådana. Att bedriva statssystem som företag innebär förr eller senare att gränserna måste utvidgas i jakt på expansion. Uteblir expansionen kanaliseras allt kapital uppåt i en avsmalnande pyramidform, samtidigt som samhället utarmas nerifrån och folk hamnar i slaveri. En världsregering styrd som ett företag måste alltså börja expandera ut i rymden för att överleva.

För ett enat EU i modern tid hade det räckt med handelslättnader och man hade då kommit runt bedrägeriet vid Lissabonfördraget 2009. Washington försöker nu också att via TTIP bilda en totalitär marknadsstyrd ekonomi på global basis, något som kommer att resultera i toppstyrd korporativ världskommunism. Vi har att göra med politiskt styrande som tar order från en självvald ekonomisk elit av socialt inavlade syfilitiska miljardärer som finansierat den militära makten genom att trycka upp fiatvalutor i mängder. De tror fortfarande på att de kan komma undan i den allmänna kalabaliken. Vad dom inte tänkte på är att det finns militärer som inte är köpta som sina kolleger i legosoldatssegmentet, samt en och annan politiker med stake. En annan joker i leken kan bli att folk vaknar upp ur sin törnrosasömn och börjar tänka själva, annars kan folkströmmarna från mellanöstern mot norr snart bli verklighet i norden också. Frågan då blir nog åt vilket håll man skulle bege sej.

Den enda räddningen för Europa kommer att bli en indelning till autonoma regioner om 4-6 länder med liknande ekonomisk och kulturell bas som solidariskt kan arbeta internationellt parallellt med en inre dynamisk marknad. En fungerande dynamisk världshandel skapas inte i politikers dokumentation av sina egna bedrifter och konfererande på otaliga möten utan av entreprenörer. Politiker är utbytbara och ska hålla sej till statsfinanserna samt stå på egna ben som folkets represenanter.

1996 Paul Krugman A Country Is Not a Company

2 tankar om “Balkanisering – ett land är inget företag

  1. Det där med militärerna har jag hört från flera håll. Politiker finns säkert också som du skriver. Vi får väl hoppas att det finns en samlad Anti-Bilderberg-club i kulisserna, som på en given signal ställer sig upp och slår näven i bordet. Den tidpunkten torde närma sig nu…

  2. JR skriver:

    Läs den bifogade texten av Paul Krugman, Nobelpristagare i ekonomi, om det uppenbara problemet. Man har tagit all möjlig både gammal och modern teknik till sin hjälp iform av mindcontrol, religion och propaganda. Någonstans måste ju alla i väst hitta bränsle och det blir då i den förra generationens historia. http://russia-insider.com/en/politics/idea-western-values-great-too-bad-west-doesnt-have-any/ri9740 Fast den är ju totalt otillräcklig eftersom allt är programmerat uppifrån enligt Weishaupt&al som satte upp sin ursprungliga plan för över 200 år sedan. Dom i sin tur hade den brittiska kolonialismen som riktmärke där andra civilisationer hade ”upphöjts” till kyrkans moraliska standard med hjälp av handel och kommers. Med den pågående nykolonialismen ska nu detta drabba oss också trots att de har facit i hand, men krig är ju lönsamt för banken. Den kristna kyrkan kapades tidigt av romarnas expansionism och styrs idag som affärsdrivande verksamhet på alla fronter utan att de deltagande förstår det. Påven med jesuiterna och Ron Hubbard har länge varit konkurrenter i jakten på själarnas plånböcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s