Energiproblem

abomb
En av de svenska bloggarna hade nyligen en kort artikel där man beskrev den istid som förhållandevis fort dök upp på norra halvklotet för 12900 år sedan. Man antar i artikeln att orsaken var ett meteornedfall trots att det finns ett skyddande skikt i form av atmosfär runt klotet där meteorer förintas i kontakt med syre. Tolvtusen år är ingenting ur geologisk synvinkel.
På senare år har man hittat allt fler bevis på att flera avancerade civilisationer har funnits på jorden, och att dessa samhällen försvann ungefär vid samma tidsperiod som det förmodade meteornedfallet. Man har hittat städer på havsbotten utanför Kuba och Japan, pyramider i Bosnien och Kina. Allt detta finns som direkt bevis på att högtstående civilisationer fanns med möjligheter att bearbeta ytor med precision som vi ännu inte klarar av och med tekniker att flytta objekt som vi inte kan med vår teknik. Mycket pekar på att pyramider är konstruktioner för energiutvinning av skalär energi med hjälp av jordens rotation. Man kan med rätt material utvinna ett submagnetiskt energifält ur alla rörliga system i universum. Folk behärskade alltså denna metod att utvinna energi, i motsats till vår teknik som går ut på att på kvantnivå utvinna energi ur den axiella kraften av protonen, speciellt när man talar om förbränningsteknik. Dagens sätt att utvinna energi är lite bakvänt eftersom man idag förbrukar mera fossila bränslen än vad som hinner bildas. Vi har heller inte avancerat nämnvärt från denna nivå, undantaget är kanske de magnetmotorer som kommit fram de senaste decennierna. Då kan man ta ut energi radiellt. Det mesta beror kanske på att huvuddelen av de över 3000 patent som tagits på nya energiutvinningsmetoder sedan åttio år på något sätt aldrig kommit ut på öppna marknaden. Experiment med skalär energi befinner sej fortfarande till stor del på laboratorienivå.
Nikola Tesla var entusiastisk över nya metoder att utvinna och distribuera skalär energi ur och i jorden. Troligtvis testade han detta i verklig miljö 1908 med en demonstration som fick oanade efterverkningar. http://www.teslasociety.com/tunguska.htm
I februari 2013 verkar någon ha gjort om försöket nu i lite mindre skala. http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2013/26feb_russianmeteor/
Energi och dess distribution är en orsak för att utöva kontroll och till och med en orsak till att starta krig som vi sett i till exempel Irak och Libyen. Frågan är om inte samma förhållande rådde för 12900 år sedan som idag, ett krigstillstånd över resurser och därmed makt. Efter ett kärnvapenkrig räcker det inte med att dra på sej vantar och mössa eller gräva ner sej i grottor trots att någon verkar inbilla sej det i sin optimism. Eftersom vi ännu inte ens börjat utvinna den skalära energin så är resurserna med dagens mått mätt outtömliga. Energiutvinning kan förändras och skilja från olika tidsperioder. Vad som inte har förändrats under dessa tusentals år är människans natur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s