Elektronens roll

e med p
I all skolundervisning framställs elektronen som jämnvärdig partikel med protonen. Detta via egenskapen laddning, fastän protonen råkar vara 1836 gånger större än elektronen. Det är som att jämföra ett knappnålshuvud med en större personbil och ge dem lika egenskaper. Vart tog förhållandet mellan massa och energi enligt E=m x c² vägen i detta fall? Varför störtar inte den cirkulerande elektronen in i protonen om de nu har olika laddning?
Allt startade redan på de gamla grekernas tid när elektronen fick ge namn åt en effekt som gick ut på att det bildades magnetism när man gned ett fårskinn mot bärnsten. Forskning ett antal tusen år senare anammade också idén om att atomen var en kärna med partiklar som befann sej i banor runt den, som en sol omgiven av planeter. Intressant nog förbjöds detta tankesätt under ett antal år i Europa när kyrkan bestämde att det var hela världsalltet som kretsade runt påvens palats.
Allt detta fortsatte med köpenhamnsmodellen på 1920-talet som framhöll att Niels Bohrs atommodell med elektronen som kretsade runt en väteatom skulle vara den accepterade arbetshypotesen gällande mikrokosmos.Detta innebar åter att man skapade en lära kring en centralpunkt med omgivande satelliter, likt kyrkans 600-åriga dogm.
Wolfgang Paulis exklusionsprincip som kom under 1940-talet betraktades som en skänk från ovan som bekräftade alla dessa år av forskning om de redan fastställda reglerna om atomen. Uteslutningsprincipen kom i samband med Manhattanprojektet under tidigt 1940-tal och man fastslog den 1949 som riktpunkt för fortsatt forskning. Pauli fick Nobelpriset 1945, nominerad av Albert Einstein. Man hade ju kunnat bygga atombomben i projektet med 120.000 människor inblandade under fem års tid utan att något läckt ut. Det blev ju officiellt med stort buller först 1945 med explosionerna i Hiroshima och Nagasaki med en kvarts miljon döda.
Alla framstående tyska forskare som inte plockats över av ryssar till Sovjet hamnade i USA under projekt ”Paperclip”. Med Nikola Tesla död sedan 3 år tillbaka var vägen öppen för mörkläggningen av alla energikoncept.
För att bevara alla tabun har man under åren infört ett partikelzoo dit alla frågvisa hänvisas tills de förvirrat återvänder omvända till den rätta tron gällande elektronens förmåga att ensamt skapa ett moln av partiklar runt en atom. Alla forskare har haft blickarna riktade mot elektronens egenskaper och självklart har alla resultat haft denna diminutiva partikel som rättesnöre.
Nu med facit i hand verkar det som om nukleonens egentliga egenskaper kan ha varit kända under flera decennier och som desinformation i Manhattanprojektet tog man fram och promoverade elektronen. Detta som en distraktion för att kunna ha koll på eventuella frifräsare så att dessa inte skulle få för sej att börja experimentera med nya energialternativ. Med den lilla elektronen som ett matematiskt projekt i all skolundervisning, även på universitetsnivå, kunde man bortse från dess faktiska funktion eftersom den skulle hamna inom felmarginalen i stort sett inom vilket experiment som helst. 1/1836 är lika med 0,054 %.
Detta har inte så mycket med konspirativt tänkande att göra utan om vilka som styrt utvecklingen inom forskning sedan 1910-talet, det som vi idag kallar det militärindustriella komplexet. Vad som händer när en finansiär bestämmer riktningen på forskning efter lönsamhetsprincipen där krig är det lönsammaste alternativet är ju lätt att räkna ut. Forskaren får titta in i atomen för att hitta ett vapen. Den dagen då inte detta komplex styr forskning kommer ett annat resultat fram. Då kan samma blick in i atomens centrum ge ett helt nytt sätt att se på till exempel energiframställning. Under mellantiden får vi väl ge oss till tåls med det som finns tillgängligt.
Idag fortsätter också farsen med den gäckande Higg’s partikel som egentligen är en proton med ett överspinn. De som betalar för spektaklet skulle med fog kunna konkurrera med Jönssonligan med Harry Potter som forskningsansvarig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s