Et tu, Brute?

shcack
Det var inte Christer Pettersson som sköt Olof Palme 1986. Gärningen var ett välplanerat politiskt mord. Varken det ena eller det andra motivet var avgörande för skotten på Sveavägen. Det var en samfälld överenskommelse mellan de krafter i världen som Olof Palme hade utmanat under många år. Ekonomiska, militära eller politiska, han visste själv vilka han hade mot sej. I slutet var det så gott som alla. Därav kom någon i hans närhet senare att uttala sej om att han själv valde platsen för sin egen död, han visste om att det ögonblicket skulle komma. Han hade också räknat ut att mordet skulle bli ett mycket större argument för en förändring än vad något tal han skulle hinna hålla. Som veteran i underrättelsetjänsten visste han hur världen fungerar. Detta med tanke på vad som hänt med hänsyn till politiska mord i världen sedan 1945. De flesta har försvunnit i historieböckernas innehållsförteckningar och till exempel Kennedymordet 1963 anses fortfarande officiellt ouppklarat. Trots att många deltagare erkänt sin medverkan och planen är helt blottställd. Det är en reningsprocess. Palme visste att samma reaktion skulle komma att ske även inom den svenska socialdemokratin och byråkratin även om det skulle komma att ta tid. Att det också skulle kunna komma att kosta Anna Lind livet kunde han inte veta. Olof Palme var en modig man i alla kategorier.

En tanke på “Et tu, Brute?

 1. Leif Erlingsson skriver:

  Det är en riktig bedömning, och Palme själv kanske som du föreslår gjorde den bedömningen, att mordet startade en reningsprocess. Denna process ser ut att ha resulterat i att de med förstånd har dragit sig undan i kontemplation. Och därmed lämnat planen fri för lättmanipulerade ego-styrda strebrar och dessas kasperdockedirektörer.

  ”Då kommer dessa som är tänkare på det här tåget att säga, ‘fucking shit, why are we here, now we leave’. They jump off.” (Abdel-Masih Wazir till Leif Erlingsson 2009-01-31.)

  De lättmanipulerade ego-styrda strebrarna får ”Bli sittande med Svarte Petter”. De som inte är kapabla att ”titta bakom skynket”. Benjamin Fulford skrev i går att det är tydligt att en stor kraftmätning i hemlighet har ägt rum i Förenta staterna. Att sionisterna först inte fattade vad som hände och därefter blev rädda och undergivna.

  Fulford representerar ett perspektiv som fortfarande inte ens finns i flertalet människors verklighetsuppfattning, de hemliga sällskapens och dessas organiserade brottssyndikats perspektiv. Världen styrs av sådana och när de är riktigt mäktiga ”så är de goda” och man får inte säga något ont om dem, och när de är mindre mäktiga så är de förstås ”onda”.

  Tack för dina intressanta bloggningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s