Mammons makt

dr persson
Bankers ekonomer har lyckats backa klockan tusen år i vissa kretsar. Detta med hjälp av något så modernt som papperspengar och elektroniska siffror på dataskärmar. Någon nöd existerar inte i egentlig mening utan folk fås att tro att det råder brist på mat och naturtillgångar. Vad man gjort är att man fördelat ett överflöd till det fåtal som redan har allt och därmed är solidariska med systemet. Andra kan fås i beroendeläge med hjälp av hot om våld eller med direkta aktioner. Rädsla är som bekant en spärr för rationellt tänkande. Det är väl knappast någon som missat korstågstokerierna med till exempel Anders Behring Breivik och hans kolleger som är organiserade frimurare.
http://www.republikkennorge.wordpress.com
http://eksilregjering.org/
http://eksilregjering.org/2011/07/27/breivik-not-likely-behind-bombs/
http://eksilregjering.org/2012/09/03/ministry-of-justice-also-implicated-in-2011-oslo-attacks-utoya-massacre/
http://eksilregjering.org/2012/10/20/evidence-linking-neocons-to-722-propaganda-effort/
Olika organisationer jobbar politiskt i skuggan av den kyrkliga verksamhet som är bunden till banksystemet. Med eller utan deras godkännade. Zionistiska Rotschild och George Soros har genom den mosaiska församlingen tillgång till en krets av informella medarbetare via sayanim-systemet. Muslimska Brödraskapet och den sekulära sunnirörelsen smäller upp moskéer med hjälp av wahhabiters oljepengar på olika ställen på jorden. Denna huggsexa råder också med katolska kyrkans fanbärare jesuiterna via vatikanen och JP Morgan. Nu ska man inte tro att dessa organisationer i egentlig mening bekämpar varandra, de har ju samma mål. Som gemensamt intresse har de att toppstyra stora befolkningsgrupper, och på denna överstatliga plattform har de mera informella kontakter än vad som finns på lägre nivåer. I länder som håller på att utveckla sina demokratiska funktioner kan dessa organisationer verka positivt och accelerera utvecklingen. Detta om det sker på frivillig basis och inte genom den tvångsdemokratisering som till exempel världspolisen NATO använder sej av. NATO är den i särklass största brickan i det militärindustriella komplexet. I i-länder har många av dessa organisationer blivit ett gissel. Det är inte bara katoliker som idag jobbar via NGOs utan även protestanter som med frimurarna som verktyg styr upp funktioner i det ”moderna” samhället. Bara i Sverige lär det finnas 50.000 av dessa edsvurna som upprätthåller sitt system genom att dela ut diplom och titlar till varandra som då ger möjligheter till avancemang i samhället. Många andra stängs ute trots att de kunde vara bättre lämpade och mera kompetenta.
http://www.nyapolitiken.biz/frimurare_o_illuminater/frimurare_o_illuminater_index.html
http://www.nyapolitiken.biz/frimurare_o_illuminater/timmermansorden.html
Den svenska juridikens inbyggda korruption och oförmåga till omställning är ett typexempel på dessa inpyrda traditioner. Det innebär också att makten koncentreras till vissa grupper och individer som gynnar varandra oavsett kompetens. Sådana system brukar dock bli förhållandevis kortlivade eftersom de till sin natur fungerar som nollsummespel och ingen reell utveckling sker. Det fungerar så länge de inblandade inte börjar tugga på varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s