Enfant terrible

EU image<
Ernesto Che Guevara, läkaren och revolutionären och Fidel Castro, advokaten med fotografiskt minne kombinerat med intuition stoppade expansionspolitiken i västra hemisfären genom bildandet av det nuvarande Kuba. Medan Che fortsatte mot sitt öde som tog slut i Bolivias djungel, var Fidel den sega slitvargen som upprätthöll revolutionen under mera än 50 är, en definitiv propagandatriumf som kommer att gå till historien. Det var inte för att han var kommunist som revolutionen kom till, däremot var han pragmatiker vilket innebar att det enda stället där han fick medhåll mot USA var i Sovjetkommunismen.
Nu när USA har ett korporativt fascismstyre kommer den Kubanska modellen att gå i bräschen för en ny utveckling mot det tredje alternativet, humanismen. Korporativ fascism är nämligen det tillstånd där kapitalet äger produktionsapparaten, den stat som Karl Marx teoretiserade om. Marxismen hade härskat på den amerikanska kontinenten via det militäridustriella komplexet för länge sedan om inte Kubas motpol hade funnits. Som tur är verkar en hel del politiker i Washington förstått detta sammanhang i sista stund trots att de fortfarande är helt beroende av den militära produktionsapparten för sin ekonomiska överlevnad.
Det första tecknet på att det även i EU kommer att finnas en linje kom igår emot kom i röstningen om att man skulle fortsätta att mobba ut Assads Syrien med hjälp av CIA-understödda al-Qaida med sina legotrupper. Sverige gick emot den bankirstyrda skocken i internationella brottmålsdomstolen. Röstsiffrorna blev 1-26. Det finns alltså hopp för Europa också, även om det verkar avlägset idag.
Det finns nu ett embryo som bygger en sakta evolution där Bryssels toppstyrning som nu enligt känt imperiemönster sönderfaller i de olika provinserna. Detta sönderfall bromsas upp och kommer automatiskt att förvandlas till ett antal regionala områden som sammanhålls efter sina egna specifika ekonomier, fortfarande under EU-paraplyet. Skulle Bryssel motsätta sej denna utveckling kommer hela systemet att braka samman, det är nämligen folket i de olika områdena som utgöt nationerna, inte politiker som håller tal i parlamentet.
http://friendsofsyria.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s